loading...
Arbotravel – Хотели во Грција, Аранжмани, Превоз, Авиобилети, Летувања, Зимувања, КрстарењаArbotravel – Хотели во Грција, Аранжмани, Превоз, Авиобилети, Летувања, Зимувања, Крстарења
Forgot password?

Лефкада

Лефкада

Четврт остров по големина на Јонскиот архипелаг лежи помеѓу Крф и Кефалонија. Името го добила по најјужниот рт Lefkatsa, кој во античко време го носел името Lefkos petra (бел камен) или Lefkas Akra (бел предел)
Дваесет и четири мали острови и неколку поголеми се распространети по архипелагот и ја сочинуваат перфектурата на Лефкада. Едноставно овој архипелаг претставува предизвик за секого. Лефкада е идеална дестинација за оние што сакаат преубави песочни плажи, природа со неверојатна разноликост, вистински еколошки рај.

СИТЕ ХОТЕЛИ ВО ЛЕФКАДА