loading...
Arbotravel – Хотели во Грција, Аранжмани, Превоз, Авиобилети, Летувања, Зимувања, КрстарењаArbotravel – Хотели во Грција, Аранжмани, Превоз, Авиобилети, Летувања, Зимувања, Крстарења
Forgot password?

Викенди и неделни одмори во Малта во Октомври 2017

st. julians bay

Во  срцето на Средоземното море Малтешкиот архипелаг ви нуди изобилие на сонце,кристално чисти , тиркизни води и чувство за лежерност и безвременост . Рајското катче на границата на Европа со Африка,  има неверојатни пејсажи – патешествие во минатото и современото. Запазувајќи си го својот дух Малта – мала, но величествена земја со илјадагодишна историја, богато културно наследство ,природни знаменитости, срдечни жители, вкусна средоземноморска  кујна, спокојство и  радост од животот, гаранција за вистинско задоволсто и неповторливо доживување за време на Вашиот одмор…

Одморите и ПРОГРАМАТА за екскурзии се спроведуваат секој вторник, четврток  и сабота, со времетраење 4, 6 и 8 ДЕНА,

Се патува индивидуално без водич и БЕЗ минималнен број на патници !!!

Цените се базирани на најниската цена на билетите на Wizzair и се предмет на препотврдување при резервација.

 

 

Информација на летови:

Заминување:     вторник  / четврток/сабота

Враќање:  вторник / четврток /сабота

 

                 Зам.                 Софија – 13.10 ч.                  Малта – 14.45 ч.   W6 4365

                Враќ.              Малта – 14.50 ч.                  Софија – 17.40 ч.  W6 4366

     

*Забелешка: Редот на летање e во локално време, часовната разлика меѓу Малта и Бугарија е – 1 час. Лет од аеродромот Софиjа – Терминал 1.

Цените се изразени во евра, плаќањето се врши во денарска противвредност.

 

Astra  3* BB              http://www.astrahotelmalta.com/                                 Слима

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

2-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за sea view room Доплата

за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 237 191 228 34 17 49/49
5 ноќевања 260 198 245 52 24 78/78
7 ноќевања 295 215 273 80 31 107/107

 

Blue Sea St. George’s Park  3* BB    www.blueseageorgevalletteresort.com Ст. Џулианс

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

2-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата

за НВ

Возр/дете

Доплата

за All Inclusive

Возр/дете

3 ноќевања 242 165 226 30 22/0 46/0
5 ноќевања 268 165 253 47 32/0 73
7 ноќевања 305 165 269 64 42 89

 

Primera  3* BB                      ttp://www.primerahotel.com/                       Буџиба

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

2-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за side sea view room Доплата

за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 251 171 227 29 18 30/18
5 ноќевања 284 171 243 45 26 47/26
7 ноќевања 367 171 270 60 34 64/35

 

Topaz 3+* BB               www.topazmaltahotel.com                                                     Буџиба

Период

01.10 -31.10.17

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

2-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за pool view room Доплата за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 266 212 246 37 12 32/32
5 ноќевања 309 234 274 57 16 50/50
7 ноќевања 363 264 346 78 20 67/67

 

Soreda Hotel  4* HB       http://www.beachgardenmalta.com         Аура

Период

01.10 -15.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

5-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата

за All Inclusive

Возр/дете

3 ноќевања 295 205 266 52 43/15
5 ноќевања 376 213 310 83 68/22
7 ноќевања 453 232 359 114 93/27

 

Soreda Hotel  4* Superior HB       http://www.beachgardenmalta.com         Аура

Период

16.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

5-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата

за All Inclusive

Возр/дете

3 ноќевања 280 197 251 43 43/15
5 ноќевања 325 210 277 68 68/22
7 ноќевања 391 225 323 93 93/27

 

Plaza 3* BB                         www.plazahotelsmalta.com                                               Слима

Период

01.10 -31.10.17

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

2-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за двокреветна соба Доплата за side sea view room Доплата за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 282 213 258 46 12 35/20
5 ноќевања 330 235 295 73 22 55/30
7 ноќевања 399 267 343 89 27 74/40

 

Diplomat 4* BB                                             http://diplomat.com.mt                                           Слима

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна sea side view Дете со 2ца возрасни

2-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за Sea View Room Доплата за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 308 232 520 274 52 37/21
5 ноќевања 372 258 599 109 83 57/32
7 ноќевања 446 295 698 150 114 78/42

 

Golden Tulip Vivaldi 4* BB             www.goldentulipvivaldi.com                                   Ст. Џулианс

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

2-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за Side Sea View Room Доплата за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 317 176 287 68 18 49/27
5 ноќевања 387 176 337 109 26 78/42
7 ноќевања 467 176 397 150 35 107/56

 

Mellieha Bay 4* HB                            www.melliehabayhotel.com                                    Мелиха

Соби со балкон и поглед на море!          Сопствена песочна плажа!

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба

 

Дете со 2ца возрасни

2-12 г

 

3-т возрасен во двокреветна соба

 

Доплата за еднокреветна соба

 

Доплата за AI

Возр/дете

 

3 ноќевања 327 241 288 69 70/38
5 ноќевања 415 286 349 112 114/60
7 ноќевања 503 330 410 154 156/82

 

 

Cavalieri 4* BB                 www.cavalierihotel.com                                                       Ст. Џулианс

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

2-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за Sea View Room Доплата за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 335 176 302 111 29 43/0
5 ноќевања 428 176 362 181 45 68/0
7 ноќевања 520 176 433 251 60 93/0

 

Radisson Blu 5*    ВВ     www.radissonblu.com/en/stjuliansresort-malta              Ст. Џулианс

Соби со поглед на море

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

2-11 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за Sea View  room Доплата за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 414 186 289 213 37 94/0
5 ноќевања 541 186 351 351 57 153/0
7 ноќевања 680 186 413 489 78 211/0

 

InterContinental 5*     BB          www.intercontinental.com/icmalta                            Ст. Џулианс

     
Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна deluxe соба со балкон Дете со 2ца возрасни

3-13 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 437 186 396 237 98/0
5 ноќевања 583 186 467 392 160/0
7 ноќевања 737 186 575 547 222/0

 

Hotel Excelsior 5*    ВВ     www.excelsior.com.mt                                                              Флориана

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во двокреветна соба Дете со 2ца возрасни

2-11 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за Side Sea View  room Доплата за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 488 186 398 225 43 105/0
5 ноќевања 675 186 535 372 68 170/0
7 ноќевања 852 186 708 517 93 236/0

 

The Westin Dragonara Resort 5*    ВВ     www.westindragonaramalta.com             Ст Џулианс

Соби со поглед на море

Период

01.10 -31.10.17

 

Возрасен во Deluxe Sea View соба Дете со 2ца возрасни

2-12 г

3-т возрасен во двокреветна соба Доплата за еднокреветна соба Доплата за НВ

Возр/дете

3 ноќевања 509 186 305 293 114/0
5 ноќевања 685 186 376 485 186/0
7 ноќевања 881 186  440 335  132/0

 

ЗАБЕЛЕШКА:   При сместување на 1 возрасен + 1 дете: возрасниот плаќа еднокреветна соба

 

Цената е по лице  во евра и вклучува:

 • авио билет Софија – Малта – Софија со авиокомпанијата Wizz Air со вклучени аеродромски такси и мал кабински  багаж  42x32x25 см или помал
 • 3, 5 или 7 ноќевања на соодветната база во хотел
 • Трансфер во Малта аеродром – хотел – аеродром
 • мед. осигурување со Assistance 10,000 евра
 • средба во хотел  во Малта со  преставник на малтешкиот партнер.

 

Сите патници добиваат:

 • информација за Малтешкиот архипелаг и карта со автобуските линии.

 

Цената не вклучува:  

 • Задолжителна туристичка такса од 0.50 еур за лице на ден (но не повеќе од 5 евра на престој. Туристичката такса се плаща во хотел при пристигање)
 • Трошоци  од личен карактер
 • Екскурзии  /полудневни и еднодневни во Малта, Гозо и Сицилија/
 • 1 Чекиран багаж – до 23кг /Ширина: 1,499м, Височина: 1,194м Должина: 1,715м/ – 90 еур.  Цените на багажот подлежат на препотврдување во моментот на резервацијата.
  • Голем кабински багаж  /56 x 45 x 25 см/ – 30 еур. Цените на багажот подлежат на препотврдување во моментот на резервацијата.

 

Дополнителни екскурзии:

Понеделник

Доручек.Можност за дополнителна екскурзија:

 1. Валета – полудневна /Наутро/ – англиски јазик

Трансфер од хотелот до Валета, посета на градините Upper Barracca’s, катедралата “Св. Јован Крстител “, капелата и музејот на катедралата, Палатата на Великиот мајстор однадвор, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 39.00 евра          Дете 2-12г.: 22.00 евра

 1. Крстарење по Големото пристаниште – дневни / попладне / -англиски јазик

Трансферот од хотелот крстарење околу природните пристаништа на Малта, шопинг во трговскиот центар на Слим, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 31.00 евра          Дете 2-12г.: 20.00 евра

*Цената вклучува: Транспорт, билети за патувањето на море.

 1. Валета + посета на “Malta Experience” – дневни / наутро / – руски јазик

Трансфер од хотелот до Валета, посета на градините Upper Barracca’s, катедралата “Св. Јован Крстител “, капелата и музејот на катедралата, Палатата на Великиот мајстор однадвор, документарен филм за историјата на Малта – Malta experience, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 37.00 евра          Дете 2-12г.: 15.00 евра

Вторник

Доручек. Можност за дополнителна екскурзија:

 1. Мдина – целодневна– англиски език

Се посетуваат: Моста, градините Сан Антон, занаетчискиот центар Таали (Ta Qali), катакомбите St. Paul’s Grotto во Рабат, Мдина.

Цена:

Возрасен: 49.00 евра          Дете 2-12г.: 29.50 евра

*Цената вклучува: Трансфер, локален водич, вклучени такси, ручек.

 1. Мдина – целодневна – руски јазик

Се посетуваат: Моста, градините Сан Антон, занаетчискиот центар Таали (Ta Qali), катакомбите St. Paul’s Grotto во Рабат, Мдина.

Цена:

Возрасен: 48.00 евра          Дете 2-12г.: 21.00 евра

*Цената вклучува: Трансфер, локален водич, вклучени такси, ручек.

 1. Мдина – полудневна /наутро/ – руски јазик

Пешачка обиколка во Мдина – средновековен град, старата престолнина на Малта. Прошетката низ оградата со средновековен ѕид, град лоциран во центарот на островот, вклучува посета на катедралата и тврдината, од која се отвора величествен поглед на островот; карпите Dingli; посета на ботаничката градина Сан Антонио.

Цена:

Возрасен: 25.00 евра          Дете 2-12г.: 08.50 евра

Цената вклучува: Транспорт, локален водич

Среда

Доручек. Можност за дополнителна екскурзија:

 1. Гозо + храмовете Ggantija – целодневна – англиски јазик

Трансфер од хотелот до траектот, патување со брод  до Гозо, посета на Азурниот прозорец, праисториските храмови, заливот Xlendi, градот Викторија со Цитаделата, фериброд во спротивна насока, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 58.00 евра          Дете 2-12г.: 38.00 евра

*Цената вклучува: Транспорт,  локален водич, ручек.

 1. Трите града- полудневна /наутро/ – руски јазик

Трансфер од хотелот до Виториоза, посета на катедралата St. Lawrence, музејот на навигација, дворецот на инквизиторот однадвор, поглед кон Големото пристаниште од Сенглеа (еден од трите града).

Цена:

Возрасен: 29.00 евра          Дете 2-12г.: 14.00 евра

* Цената вклучува: Транспорт, локален водич.

 1. Крстарење по Големото пристаниште – дневни / попладне / – руски јазик

Трансфер од хотелот, крстарење околу природните пристаништа на Малта, шопинг во трговскиот центар на Слим, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 30.00 евра          Дете 2-12г.: 12.00 евра

*Цената вклучува: Транспорт, билети за патувањето на море.

 1. СИЦИЛИА – Поцало – во Етна – Таормина
Возрасен

– €

Дете

4 – 13г – €

Деца под

4г – €

137.00 105.00 11.00

ПРОМОТИВНО СЕМЕЈНО ПАТУВАЊЕ – 2 родители со 1 или 2 деца од 4-13 г. – децата плаќаат по 33 евра

 1. СИЦИЛИЈА – Сиракуза и Марзамеми /Среда и сабота, при запишани 15 туристи/
Возрасен

Дете

4 – 13 г.

Деца под

4г – €

163.00 136.00 11.00

ПРОМОТИВНО СЕМЕЈНО ПАТУВАЊЕ – 2 родители со 1 или 2 деца од 4-13 г. – децата плаќаат по 70 евра

Четврток

Доручек. Можност за дополнителна екскурзија:

 1. Валета + посета на “Malta Experience” – дневни / наутро / – англиски јазик

Трансфер од хотелот до Валета, посета на градините Upper Barracca’s, катедралата “Св. Јован Крстител “, капелата и музејот на катедралата, Палатата на Великиот мајстор однадвор, документарен филм за историјата на Малта – Malta experience, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 37.00 евра          Дете 2-12г.: 22.00 евра

 1. Крстарење по Големото пристаниште – полудневна /попладне/ – англиски јазик

Трансфер од хотелот, патување по море околу природните пристаништа на Малта, шопинг во трговскиот центар на Слим, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 30.00 евра          Дете 2-12г.: 20.00 евра

Цената вклучува: Транспорт, билети за патувањето на море.

 1. Гозо + храмовете Ggantija – целодневна – руски јазик

Трансфер од хотелот до траектот, патување со траект до Гозо, посета на Азурниот прозорец заливот Xlendi, град Викторија со Цитаделата, фериброд во спротивна насока, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 59.00 евра          Дете 2-12г.: 21.00 евра

*Цената вклучува: Транспорт, локален водич, ручек.

Петок

Доручек. Можност за дополнителна екскурзија:

 1. Сината пештера + Каменото наследство – полудневна /наутро/ – англиски јазик

Трансфер од хотелот до Wied iz-Zurrieq, посета на Blue Grotto, Каменото наследство, Marsaxlokk, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 29.00 евра          Дете 2-12г.: 19.00 евра

Цената вклучува: Транспорт, локален водич.

 1. Храмовете & Blue Grotto – целодневна – англиски јазик

Трансфер од хотелот, посета на “Blue Grotto”, Marsaxlokk, Birzebuggia, ручек, храмовите Таршин, пештерата Гар-Далам, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 54.00 евра          Дете 2-12г.: 32.50 евра

*Цената вклучува: Трансфер, локален водич, вклучени такси, ручек.

 1. Храмовете Hagar Qim + Каменото наследство + селото Marsaxlokk – целодневна – руски јазик

Трансфер од хотелот, посета на “Blue Grotto”, на Аџар Им, Marsaxlokk, пештерата Гар-Далам, ручек, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 54.00 евра          Дете 2-12г.: 21.00 евра

*Цената вклучува: Транспорт, локален водич, ручек

 1. Храмовете Hagar Qim + Каменото  наследство – полудневна – наутро – руски јазик

Трансфер од хотелот до Wied iz-Zurrieq, посета на Blue Grotto, храмовите Hagar Qim, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 25.00 евра          Дете 2-12г.: 08.50 евра

*Цената вклучува: Транспорт, локален водич.

 1. СИЦИЛИА – Поцало – во Етна – Таормина
Возрасен

– €

Дете

4 – 13г – €

Деца под

4г – €

137.00 105.00 11.00

ПРОМОТИВНО СЕМЕЈНО ПАТУВАЊЕ – 2 родители со 1 или 2 деца од 4-13 г. – децата плаќаат по 33 евра

Екскурзијата е на англиски јазик, при група над 15 лица може да е на руски јазик. Информацијата се добива претходниот ден во хотелот.

Сабота

Доручек. Можност за дополнителна екскурзија:

 1. Мдина – полудневна /наутро/ – англиски јазик

Пешачка обиколка на Мдина – средновековен град, старата престолнина на Малта. Прошетката низ оградата со средновековна ѕид град лоциран во центарот на островот, вклучува посета на катедралата и тврдината, од која се отвора величествен поглед на островот; карпите Dingli; посета на ботаничката градина Сан Антонио.

Цена:

Возрасен: 30.00 евра          Дете 2-12г.: 19.00 евра

Цената вклучува: Транспорт, локален водич.

 1. Гозо и храмовете Ggantija – целодневна – англиски јазик

Трансфер од хотелот  до траектот, патување со траект до Гозо, посета на Азурниот прозорец заливот Xlendi, цитаделата, мултимедијално шоу за историјата на островот, фериброд во спротивна насока, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 58.00 евра          Дете 2-12г.: 38.00 евра

*Цената вклучува: Транспорт Малта – Гозо – Малта, местен екскурзовод, билети за фериброд, влезни билети, ручек.

 1. Гозо + храмовете Ggantija – целодневна – руски јазик

Трансфер од хотелот до траектот, патување со траект до Гозо, посета на Азурниот прозорец заливот Xlendi, градот Викторија со Цитаделата, фериброд во спротивна насока, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 59.00 евра          Дете 2-12г.: 21.00 евра

*Цената вклучува: Транспорт, локален водич, ручек

 1. СИЦИЛИЈА – Сиракуза и Марзамеми /Среда и сабота, при запишани 15 туристи/
Возрасен

Дете

4 – 13 г.

Деца под

4г – €

163.00 136.00 11.00

ПРОМОТИВНО СЕМЕЈНО ПАТУВАЊЕ – 2 родители со 1 или 2 деца од 4-13 г. – децата плаќаат по 70 евра

Недела

Доручек. Можност за дополнителна екскурзија:

 1. Трите града- полудневна /сутрин/ – англиски јазик

Трансфер од хотелот до Виториоза, посета на катедралата St. Lawrence, музејот на навигација, дворецот на инквизиторот однадвор, поглед кон Големото пристаниште од Сенглеа (еден од трите града) – Ведетта.

Цена:

Возрастен: 31.00 евро          Дете 2-12г.: 20.00 евра

*Цената вклучува: Транспорт, локален водич

 1. Сината пештера + населбата Marsaxlokk – полудневна /наутро/ – руски јазик

Трансфер од хотелот до Wied iz-Zurrieq, посета на Blue Grotto, Marsaxlokk, враќање во хотелот.

Цена:

Возрасен: 27.00 евра          Дете 2-12г.: 12.00 евра

*Цената вклучува: Транспорт, локален водич.

 1. СИЦИЛИЈА – Поцало – во Етна – Таормина
Возрасен

– €

Дете

4 – 13г – €

Деца под

4г – €

137.00 105.00 11.00

ПРОМОТИВНО СЕМЕЈНО ПАТУВАЊЕ – 2 родители со 1 или 2 деца од 4-13 г. – децата плаќаат по 33 евра

Екскурзијата е на англиски јазик, при група над 15 лица може да е на руски јазик. Информацијата се добива претходниот ден во хотелот.

*Секој ден имате можност за HOP ON/ HOP OFF

Цена:

1 линија:

Возрасен: 20.00 евра          Дете 2-12г.: 10.00 евра

2 линии:

Возрасен: 37.00 евра          Дете 2-12г.: 20.00 евра

                                                             ЦЕНИТЕ ВАЖАТ ЗА ОГРАНИЧЕН БРОЈ МЕСТА И БИЛЕТИ И ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВРДУВАЊЕ ЗА  КОНКРЕТНАTA  ДАТА НА ПАТУВАНЕ.

Се плаќа исклучиво во денарска противвредност

                                  УСЛОВИ НА ПОНУДАТА:            

 

 –  РЕЗЕРВАЦИЈА СЕ ПРАВИ СО ДЕПОЗИТ ОД 200 ЕУР ЗА ЛИЦЕ. ДЕПОЗИТОТ Е НЕПОВРАТЕН!

–   ПЛАЌАЊЕТО НА ЦЕЛИОТ ИЗНОС  ДО 15 дена пред датата на патуването.

Неопходни документи: копија од пасош 

Авиокомпанија го задржува правото на промена на часовите на летовите.

Во предложената програма на патувањето,  Туроператорот го задржува правото на промени во програмата и кога климатските услови го налагаат тоа, за да се гарантира сигурноста и квалитетот на услугата.

ВАЖНО!

Некои од хотелите можат да бараат гаранциски депозит /во готово или со кредитна картичка/ при сместување, кој износ  се определува индивидуално од администрација на хотелит. Ако сумата не биде искористена,  таа ќе Ви биде вратена при напуштање на хотелот. Ве молиме информирајте се претходно за износот на депозитот. Сумата може да варира од 50 до 200 евра за соба, во зависиност од категоријата и политиката на соодветниит хотел.

ВАЖНО! За деца под 18г., кои патуваат сами или со единиот од родителите – нотарски заверена декларација на бугарски јазик од двата родители, дека се согласни детето им да патува во странство , со телефон на нотарот. Оригиналната декларација  и една копија, треба да се носи за време на екскурзијата. При несоодветност меѓу презимето  на детето и презимињата на родителите, кои го придружуваат, треба да носи и документ, кој ја докажува сродната врска со детето (извод  за раѓање или друг документ).

Спеделете со пријателите!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone