img

Опис

Грција - земја која се наоѓа во Јужна и Југоисточна Европа. Нејзин главен град е Атина и најголемиот град, по што следи Солун. Грција се наоѓа на раскрсница помеѓу Европа, Азија и Африка, односно се наоѓа на јужниот дел на Балканскиот Полуостров и има копнени граници со Бугарија, Македонија и Албанија на север и со Турција на исток. Граничи на исток со водите на Егејското Море, на запад Јонското Море, а на југ со Средоземното и Критскотото Море. Грција има најдолго крајбрежје на средоземниот слив и е 11-тата најдолга крајбрежна линија во светот со должина. Богата е со голем број острови.

Понуди за Грција

icon

Добијте ги последните новости и понуди

Претплатете се на нашиот билтен