img

Опис

Бугарија е балканска нација со разновиден терен што го опфаќа брегот на Црното Море, планинска внатрешност и реки, вклучувајќи го и Дунав. Културно топење со грчки, словенски, отомански и персиски влијанија, има богато наследство од традиционални танци, музика, носии и занаети. Во подножјето на куполната планина Витоша е нејзиниот главен град Софија, кој датира од 5 век п.н.е.

Понуди за Бугарија

icon

Добијте ги последните новости и понуди

Претплатете се на нашиот билтен