img
img
img
img

Опис

Косово, официјално Република Косово. Се наоѓа во центарот на Балканот. Косово еднострано ја прогласи својата независност од Србија на 17 февруари 2008 година и оттогаш доби дипломатско признавање како суверена држава од 101 земја-членка на Обединетите нации. Се граничи со Србија на север и исток, со Северна Македонија на југоисток, со Албанија на југозапад и со Црна Гора на запад. Поголемиот дел од централно Косово е доминиран од огромните рамнини и полиња на Дукаѓини и на косовското поле. Нејзин главен град и најголем град е Приштина.


Понуди за Косово

icon

Добијте ги последните новости и понуди

Претплатете се на нашиот билтен